Καταγγελίες Γεωργιάδη για χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ που εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα καταλόγισε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ανδρέας Ξανθός


Σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό είχε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης τον οποίο και κατήγγειλε για αυξημένες χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ εταιρείες ψυχικής υγείας στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τρεις ΜΚΟ στις οποίες όπως είπε συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, συνεργάτης του υπουργού υγείας και  συνεργάτης του υφυπουργού εργασίας.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε:
1. Εταιρεία προαγωγής ψυχικής υγείας Ηπείρου, στην οποία είναι μέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση με τον ίδιο αριθμό σθενών.
2. Εταιρεία Δίοδος στην οποία συμμετέχει η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του κ. Ξανθού, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.
3. Εταιρεία με μέλος της τον κ. Θεοδωρουλάκη, συνεργάτη του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου: 1 εκατ. ευρώ αυξημένη χρηματοδότηση.

Πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα καταλόγισε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Ανδρέας Ξανθός

«Οι χρηματοδοτήσεις έγιναν με τον δικό σας μηχανισμό», υποστήριξε. «Δεν θα καταφέρετε πλήγμα στο ηθικό πλεονέκτημα αυτής της παράταξης. Όσοι ενέχονται σε σκάνδαλα θα ελεγχθούν», κατέληξε ο κ. Ξανθός.
«Τα χρήματα μοιράστηκαν  ακριβώς  με τις ίδιες αναλογίες. Δεν ισχύει αυτό που λέτε, κάποιος μαγειρεύει τα στοιχεία που σας δίνει» επέμεινε ο υπουργός υγείας.
Οι καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, που άσκησε κριτική στον κ. Γεωργιάδη για χυδαιότητα και αθλιότητα. «Η θεωρία ότι ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι φορείς δεν ευσταθεί. Ο δικός σας μηχανισμός κοστολόγησης υλοποιήθηκε και οι κατανομές έγιναν με τον ίδιο τρόπο στη διάρκεια της τριετίας», είπε ο Ανδρέας Ξανθός και σημείωσε ότι προφανώς, για να κλείσει το ΕΣΠΑ του 2015, έγιναν αναπροσαρμογές στους προϋπολογισμούς, διότι υπάρχει το ζήτημα της περιφερειακότητας. Δηλαδή, δεν είναι όλες οι κατανομές του ΕΣΠΑ, με τα ίδια ποσά σε όλες της Περιφέρειες της χώρας, καθώς υπάρχουν φτωχές περιοχές, όπως η Ήπειρος και έγιναν αναπροσαρμογές, όχι για ευνοηθεί κάποιος, αλλά για να κατανεμηθούν οι πόροι.
Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε ειδικά στην Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, για την οποία από πουθενά δεν προκύπτει, όπως τόνισε, προνομιακή χρηματοδότηση. Επισήμανε επίσης, ότι στο παρελθόν, για να προχωρήσει ο νέος μηχανισμός κοστολόγησης, το υπουργείο είχε προσλάβει μια ιδιωτική εταιρεία συμβούλων, αλλά η σημερινή κυβέρνηση σταμάτησε τη σύμβασή της. «Η πελατειακή διαπλοκή έχει ονοματεπώνυμο: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ό,τι και να λέτε, αυτό έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση. Τα υποτιθέμενα σκάνδαλα τα εκτοξεύουν τα μιντιακά σας υποστυλώματα. Και όπως όλα τα πυροτεχνήματα έτσι και αυτά έχουν κοντά ποδάρια. Τα δικά σας αμαρτήματα είναι πιστοποιημένα», απάντησε οργισμένος ο κ. Ξανθός και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 ένα σύμφωνο για την χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας που είχε καταρρεύσει και το επαναδιαπραγματεύτηκε, κάνοντας μια, κατ’ αρχήν, συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά η ΝΔ εύχεται να αποτύχει.
Ο κ. Ξανθός είπε ότι η συμφωνία αυτή θα προχωρήσει και ότι η ΕΕ δεν θα ζητήσει πίσω χρήματα από την Ελλάδα. Όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ΕΠΡΟΞΥ, την εταιρεία της Ηπείρου η οποία το 2013 έλαβε το 1,85% της συνολικής κατανομής, το 2014 έλαβε το 2,17%, το 2015 έλαβε το 2,97% της συνολικής κατανομής και το 2016 έλαβε το 2,05%. «Που τη βλέπετε την προνομιακή μεταχείριση; Ποιος σας δίνει και ποιος μαγειρεύει αυτά τα στοιχεία για να δημιουργούνται εντυπώσεις ; Δεν ισχύει αυτό που λέτε», ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός. Είπε επίσης ότι στο τέλος του 2015 έγιναν αναπροσαρμογές, λαμβανομένης υπόψη της ανάγκης περιφερειακότητας και την ανάγκη να τηρηθούν οι αναλογίες ανάμεσα στο ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ και έγιναν αναπροσαρμογές, όπως κάθε φορά που κλείνει το ΕΣΠΑ, για να μπορούν να απορροφηθούν οι πόροι.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου