Ο Ξυδάκης κάνει δηλώσεις εξωτερικής πολιτικής για θέματα που δεν καταλαβαίνει

«Ο Ερντογάν έχει συνηθίσει τον δυτικό κόσμο σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός ΕξωτερικώνΝ. Ξυδάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον Πρωθυπουργό.
Ο αναπληρωτής υπουργός απέδωσε τις δηλώσεις Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά και στην αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής.
«Με ελαφρότητα και βιασύνη βάζει στο τραπέζι να συζητήσει μια διεθνή συνθήκη» είπε ο κ. Ξυδάκης.
Δεν απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο να συνδέεται η στάση του κ. Ερντογάν και με τους οκτώ Τούρκους, την έκδοση των οποίων έχει ζητήσει η Άγκυρα. Αυτό τώρα από που το φαντάστηκε; Προφανώς από μόνος του. Πρόκειται περί ασύνδετου γεγονότος και κορυφαίας κοτσάνας.
Ο Νίκος Ξυδάκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Χαν αναφορικά με τα περί Τσάμηδων.
«Αγγίζει τα όρια της προσβολής, πρόκειται περί θράσους και ο κ. Χαν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση» είπε, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να είναι εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Ας πει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος στον Ξυδάκη ότι η Ελλάδα είναι η εγγυήτρια της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος να μιλήσει μια φορά και να μην πετάξει και μια κοτσάνα δεν γίνεται;
Κάντε μας μια χάρη στο ΥΠΕΞ, μην αφήνετε τον Ξυδάκη να πηγαίνει στον ΣΚΑΪ, όποτε μπαίνει εκεί μέσα όλο βλακείες λέει. Την προηγούμενη φορά είχε χαρακτηρίσει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία «ειρηνοποιό».
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου