Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΕΣΒΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν, για υιοθέτηση του «αυστραλιανού μοντέλου» στο προσφυγικό ζήτημα και τη μετατροπή της Λέσβου και τηςΛαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων, κάτι που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από πολλές πλευρές, επαναλαμβάνει ουσιαστικά σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ο κεντροδεξιός υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες Λαϊκού Κόμματος.
Ο ίδιος δέχθηκε πρόσφατα πολλές επικρίσεις για την πρότασή του να σταματά το προσφυγικό ρεύμα στα εξωτερικά σύνορα, παραδέχεται ο κ. Κουρτς, εξηγώντας ωστόσο εκ νέου ότι «αυτό σημαίνει ότι καθένας που φθάνει στην ελληνική Λέσβο ή στην ιταλική Λαμπεντούζα δεν επιτρέπεται στη συνέχεια να μεταφέρεται στην ενδοχώρα».
Επειδή, όπως ισχυρίζεται, «εάν δεν τους σταματά κανείς εκεί, τότε οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να έρχονται και εάν εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν δημιουργήσουμε τάχιστα αυτό το σύστημα, τότε σύντομα οι άνθρωποι θα προωθούνται προς εμάς μέσω του «Περάσματος Μπρένερ» (στα ιταλο-αυστριακά σύνορα)».
Ο κ. Κουρτς διευκρινίζει εκ νέου ότι «αυτό που ζητώ είναι να σταματά κανείς τους ανθρώπους στα εξωτερικά σύνορα και να μην μεταφέρονται στη συνέχεια στην ενδοχώρα. Αυτό σταματά το ρεύμα. Διότι οι άνθρωποι δεν έρχονται για να βρουν ασφάλεια στη Λαμπεντούζα ή στη Λέσβο, αλλά για να βρουν μία καλύτερη ζωή στην Αυστρία, στη Γερμανία ή στη Σουηδία».
Κατά την άποψή του, αυτό είναι ανθρώπινα κατανοητό 100% ωστόσο, εάν εκπληρωθεί αυτή η επιθυμία τους, τότε δεν θα πρέπει κανείς να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, αυτή τη στιγμή ζουν στην Αφρική ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, που σε 20 χρόνια θα γίνουν δύο δισεκατομμύρια και στο τέλος του αιώνα θα είναι τέσσερα δισεκατομμύρια.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου