ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΡΣΙΝΗ!!!2.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Η Ε.Ε ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Με 2,5 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσε το Κέντρο Μόνιμης Εγκατάστασης Προσφύγων η Ε.Ε.


Σε Κέντρο Μόνιμης Εγκατάστασης Προσφύγων μετατρέπεται το LM Village στην Μυρσίνη, στο οποίο θα διαμένουν περίπου 250 πρόσφυγες, ενώ  σύντομα θα ανακαινισθεί εκ βάθρων. Παράλληλα, θα προσληφθούν από την περιοχή περίπου 50-60 άτομα για τις ανάγκες του Κέντρου.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία
Αυτό προβλέπει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο του Υπουργείου  Εσωτερικών (Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει εντός του έτους.  Την διαχείριση του Κέντρου Μόνιμης Εγκατάστασης Προσφύγων θα αναλάβει ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση), η οποία και θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ΕΕ με το ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για ανακαίνιση του χώρου. Θα τοποθετηθούν νέες περιφράξεις, θα γίνει αντικατάσταση ή επισκευή υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση ή επισκευή κουφωμάτων, επισκευή δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί, θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, θα λειτουργήσει η πισίνα, κ.α.

Προσλήψεις

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι άμεσα θα προσληφθούν περίπου 50-60 άτομα που θα εργάζονται στο Κέντρο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την λειτουργία του. Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα μεταξύ των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή αλλά και ευρύτερα μεταξύ κατοίκων του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Το Κέντρο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα λειτουργήσει ως χώρος διαμονής προσφύγων για 3-4 χρόνια.

Στο σχολείο της Μυρσίνης

Σήμερα στο Κέντρο Φιλοξενίας, το καλύτερο στην Ελλάδα, διαμένουν 151 παιδιά με τους γονείς τους ή τους κηδεμόνες τους. Εξ αυτών τα 92 είναι ηλικίας από 5 έως 17 ετών και τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τις απογευματινές ώρες τα παιδιά αυτά με δύο λεωφορεία (ναυλωμένα από το Υπουργείο) να μεταφέρονται στο δημοτικό σχολείο Μυρσίνης όπου θα διδάσκονται μεταξύ άλλων την ελληνική αλλά και την γερμανική γλώσσα. Τα μαθήματα θα γίνονται από έλληνες αλλά και σύριους δασκάλους.
Επίσης τις πρωΐνές ώρες τα παιδιά θα απασχολούνται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του LM Village. Να σημειωθεί ότι στο σχέδιο δράσης του υπουργείου έχει συμπεριληφθεί και η ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών, και η συναισθηματική ενδυνάμωσή τους.

Αίθουσες διδασκαλίας

Η 117 ΠΜ είχε προκηρύξει μειοδοτικό διαγωνισμό για ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε δύο μεγάλους χώρους όπου τις πρωινές ώρες θα απασχολούνται τα 92 προσφυγόπουλα. Ο εργολάβος ολοκλήρωσε χθες το έργο και οι χώροι ήδη ηλεκτροδοτούνται. Στις αίθουσες αυτές θα τοποθετηθούν κλιματιστικά για την θέρμανση των παιδιών, ενώ έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα και ψευδοροφές, οι οποίες να σημειωθεί είναι δωρεά των εθελοντών.

Βιβλιοθήκη και παιχνιδάδικο

Μέσα στον Αύγουστο στο LM υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα και πολλή βοήθεια. Άνθρωποι από περισσότερες από 15 χώρες, όλων των ηλικιών , όλων των ειδικοτήτων , άνθρωποι με τεράστια αποθέματα αγάπης δούλεψαν 12ωρα για να βελτιώσουν έστω και λίγο τη ζωή στο LM. Συντονιστής τους ο Γιώργος Αγγελόπουλος η παρουσία του οποίου από την ημέρα που ήρθαν οι πρόσφυγες μέχρι σήμερα είναι καθημερινή και πολύωρη. Όλοι, πρόσφυγες και εθελοντές, για κάθε πρόβλημα αναζητούν τον «Giorgos».
«Γίνεται σπουδαία δουλειά εδώ από ομάδα εθελοντών και η ζωή των προσφύγων, μικρών και μεγάλων κυλά ομαλά. Ηλεκτροδοτούνται αυτές τις μέρες οι ανακαινισμένες αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι διδασκαλίας, θα τοποθετηθούν κλιματιστικά και περιμένουμε τι θα μας πει το υπουργείο Παιδείας», δηλώνει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν πλέον καθημερινές δραστηριότητες με μαθήματα αραβικών, αγγλικών, γερμανικών, γεωγραφίας και μαθηματικών, καθώς και προγράμματα αθλητικών και εργαστηρίων. Η συμμετοχή κάθε μέρα και μεγαλώνει.
Η αποθήκη παιχνιδιών οργανώθηκε και ετοιμάστηκε για το χειμώνα. Το Toy Storage πλέον εξυπηρετεί τις δράσεις και τα μαθήματα. Παράλληλα οργανώθηκε δανειστική βιβλιοθήκη που  είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη των εφήβων που την ανοίγουν δυο φορές την ημέρα και δανείζονται βιβλία στην αραβική, την γερμανική και την αγγλική γλώσσα.
Οι γυναίκες έχουν ένα χώρο αποκλειστικά για εκείνες, οι άντρες έχουν τον δικό τους χώρο τον οποίο έφτιαξαν μόνοι τους, η ομάδα επισκευών έχει πλέον το δικό της γραφείο και αποτελείται από εξαιρετικούς μάστορες.
Το γραφείο των εθελοντών είναι σε πλήρη λειτουργία ως κέντρο πληροφόρησης για όλους: επεξεργάζεται τις ανάγκες για δωρεές, την επικοινωνία με τους δωρητές, οργάνωση των δράσεων και εθελοντών, απαντά στις ανάγκες των προσφύγων και κανονίζει τις απαραίτητες μετακινήσεις τους. Το LM καθαρίστηκε από σκουπίδια και μπάζα (10 φορτηγά ενώ περιμένουν και άλλα) ενώ απορριμματοφόρο της 117 ΠΜ φροντίζει για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου