ΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Ο ΦΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

«Θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοικτά στη γειτονιά, στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Παιδείας


«Παραγωγική» και «χρήσιμη» χαρακτήρισαν, τόσο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχιακό μέγαρο, με θέμα την εκπαιδευτική συνεργασία των δύο πλευρών, την κατάσταση των σχολείων στον Δήμο της Αθήνας και την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
«Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την τοπική Aυτοδιοίκηση, προκειμένου να βελτιώνεται η λειτουργία των σχολείων, γιατί θέλουμε τα σχολεία να είναι ανοικτά στη γειτονιά, στην κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ευχαρίστησε στη συνέχεια τον δήμαρχο Αθηναίων για το πρόγραμμα των ανοικτών σχολείων που έχει υιοθετήσει ο Δήμος, ώστε να φιλοξενούνται στις κτηριακές υποδομές διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ως προς το θέμα της ένταξης των παιδιών των προσφύγων στο σχολικό δίκτυο, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να εντάξει στα σχολεία χιλιάδες προσφυγόπουλα, με ευελιξία». Ο υπουργός Παιδείας έκανε γνωστό ακόμη ότι αρχικά τα παιδιά των προσφύγων θα φιλοξενηθούν σε πολλές σχολικές μονάδες για να ενταχθούν πλήρως στη συνέχεια, και με βάση τον σχετικό προγραμματισμό, στα τυπικά σχολεία.
Στο υπουργείο Παιδείας έχει συσταθεί ήδη επιστημονική επιτροπή, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες πρόσληψης με δημόσιο διαγωνισμό, περίπου 800 αναπληρωτών, οι οποίοι θα γνωρίζουν αραβικά, φαρσί και άλλες γλώσσες που μιλούν οι πρόσφυγες. Τα τμήματα αυτά θα λειτουργήσουν σε σχολεία, ενώ νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στα κέντρα φιλοξενίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της διανομής γευμάτων σε οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, καθώς πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση έχει αναλάβει και ο Δήμος Αθηναίων.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της φοιτητικής στέγης και η πρόταση του Δήμου να δοθούν σε φοιτητές κενά διαμερίσματα και βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.
«Το πρώτο κουδούνι πρέπει να μας βρει έτοιμους» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της στέγασης των φοιτητών σε κενά διαμερίσματα «πάρα πολύ σημαντικό για την Αθήνα». Όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης, το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα σε περιοχές του Δήμου, όπως είναι η Κυψέλη, η Φωκίωνος Νέγρη και η πλατεία Βικτωρίας. «Πιθανόν, με μια επιδότηση ενοικίου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε νεανικό κόσμο σε γειτονιές που χρειάζονται αναζωογόνηση».
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου