Δεύτερη κατάληψη ξενοδοχείου στην Αθήνα από αλληλέγγυους


Σπάζουν πόρτες, παραβιάζουν λουκέτα και οι καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας αυξάνονται

όπου ομάδες αλληλέγγυων καταλαμβάνουν με το «έτσι θέλω» τα ξενοδοχεία προσφέροντας στο όνομα της αξιοπρέπειας αλλά και της ανομίας φιλοξενία πέντε αστέρων σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Πρώτα έγινε η κατάληψη του «City Plaza», με 400 περίπου τυχερούς πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων να απολαμβάνουν ξεχωριστά προνόμια σε σχέση με χιλιάδες άλλους που φιλοξενούνται σε κοντέινερ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπό άθλιες συνθήκες.
Μετά από λίγες ημέρες έγινε η κατάληψη του «Oniro Hotel» επί της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη, με τους αλληλέγγυους να σπάζουν τα ατσάλινα λουκέτα στοιβάζοντας 120 ανθρώπινες ψυχές σε ξενοδοχείο που, βάσει της άδειας λειτουργίας του, παρέχει δυνατότητα φιλοξενίας μόλις σε 43 άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τόσο για την ασφάλεια και υγιεινή όσων παραμένουν μέσα στο κτίριο, όσο και γενικά για τη δημόσια υγεία.

«Αφού το κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πρόσφυγες αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, θα το κάνουμε εμείς», είναι το σύνθημα των ομάδων αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, που δεν δείχνουν να ιδρώνει το αυτί τους για τυχόν νομικές συνέπειες, αφού καμία αρμόδια αρχή δεν τους αγγίζει.
Τόσο στην περίπτωση του «City Plaza», όσο και σ’ εκείνη του «Oniro Hotel», όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες του, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τους στην Ελληνική Αστυνομία δεν υπήρξε καμία απολύτως παρέμβαση. Κάνουν λόγο μέχρι και για παράνομες χρηματικές συναλλαγές μεταξύ αλληλέγγυων και μεταναστών για ένα δωμάτιο, τροφή και λίγες ημέρες φιλοξενίας.
Την περασμένη Τετάρτη οι ιδιοκτήτες του «Oniro Hotel» πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα ζητώντας την παρέμβασή του προκειμένου να προστατευτεί η ακίνητη περιουσία τους.

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια :

  1. ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ; ΛΟΓΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΙΩΝ ; Ή ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή