ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ!!!ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙ ΥΨΩΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Aναμένεται να κοστίσει 2,3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μέρος πακέτου μέτρων 20 εκατομμυρίων μεταξύ των δύο χωρών

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίας για την ανέγερση τείχους ύψους τεσσάρων μέτρων στο Καλαί σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν οι προσφυγικές ροές από τη Γαλλία προς τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον βρετανό πρόεδρο για την μετανάστευσης Ρόμπερτ Γκούντγουιλ το τσιμεντένιο τείχος αναμένεται να κοστίσει 2,3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί μέρος πακέτου μέτρων 20 εκατομμυρίων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο δρόμο διπλής κυκλοφορίας που οδηγεί στην Σήραγγα της Μάγχη υπάρχει ήδη φράκτης και μέτρα ασφαλείας, που δεν έχουν όμως σταματήσει όσους προσπαθούν να επιβιβαστούν λαθραία σε φορτηγά με προορισμό τη Βρετανία. Μετανάστες έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες, καρότσια σούπερ μάρκετ, ακόμα και κορμούς δέντρων για να σταματήσουν την κυκλοφορία και να επιβιβαστούν σε φορτηγά και άλλα οχήματα.

«Κάναμε τους φράχτες. Τώρα θα κάνουμε το τείχος» δήλωσε ο Γκούντγουιλ.

Το «μεγάλο τείχος του Καλαί», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, θα κατασκευαστεί από λείο τσιμέντο για να μην σκαρφαλώνεται εύκολα, με λουλούδια και φυτά στη μία μεριά για να μην μοιάζει παράταιρα άσχημο. Θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έντονες κριτικές από ντόπιους και από ομάδες εθελοντών που ενεργοποιούνται στην περιοχή. Εκπρόσωπος του Auberge des Migrants, οργανισμού εθελοντών στο Καλαί, υποστηρίζει ότι το έργο δεν θα αποδώσει, απλά θα κάνει τους ανθρώπους να βρουν άλλους τρόπους να περνούν τα σύνορα, παρακάμπτοντας το τείχος. Θα αυξήσει τους κινδύνους για τους ίδιους και τις ταρίφες για τους λαθρέμπορους.

Αλλά και η ένωση οδικών μεταφορών της Βρετανίας έχει κατακρίνει το τείχος ως κατασπατάληση χρημάτων, που θα έπρεπε να επενδυθούν για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στους υπόλοιπους δρόμους που περιβάλουν τον καταυλισμό.

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου