ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΦΙΛΗΣ!!!!ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ

Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.
Ο Νίκος Φίλης ανέφερε τα ακόλουθα:
''Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Άκουσα μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, προ μηνός σε μία τηλεοπτική εκπομπή, που είπε ότι συμφωνεί να αλλάξει το πρόγραμμα των Θρησκευτικών στα σχολεία. Το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ προέκυψε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους.
Η απόφαση βεβαίως είναι της Πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο. Δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων, είμαστε έτοιμοι, θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και τον άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων, οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας. Ελπίζουμε συντόμως να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων''.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Η τήρηση του Συντάγματος ακούγεται πλέον ως ανέκδοτο σε μια χώρα όπου το Σύνταγμα έχει αντικατασταθεί από το Μνημόνιο. Όσο η εκάστοτε κυβέρνηση τηρεί τις μνημονιακές υποχρεώσεις στα υπόλοιπα θέματα μπορεί να κάνει ότι θέλει -εν προκειμένω η εφαρμογή των ιδεολογικών ψυχώσεων- αδιαφορώντας για το τι προβλέπει ο καταστατικός χάρτης της χώρας ή οι νόμοι. Όσο για το τι θέλει ο λαός, αυτό δεν υφίσταται καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή