Θεανω Φωτίου: Ξηλώνουμε το κράτος πρόνοιας της Φρειδερίκης και των επιγόνων της

Στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του κράτους πρόνοιας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με συγκεκριμένη αναφορά που έκανε η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου, η οποία εξήγγειλε έναν εκ θεμελίων νέο σχεδιασμό που θα ξεριζώσει νοοτροπίες «Φρειδερίκης»

Η Θεανώ Φωτίου έκανε λόγο για «ανάγκη ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας του Έλληνα η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση» γνωστοποιώντας πως αποτελεί στόχο της κυβέρνησης ο επανασχεδιασμός ολόκληρου του συγκεκριμένου πλαισίου το οποίο πλέον οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια αλλά και να είναι εύκολα «προσβάσιμο» στον πολίτη.

Η Υπουργός τόνισε πως πλέον θα υπάρξει ένας νόμος για την πρόνοια ενώ όλα τα εμπλεκόμενα ιδρύματα θα πρέπει να τύχουν νέας πιστοποίησης.

«Ο νέος νόμος πλαίσιο, που θα είναι νόμος του κράτους το 2017, θα αφορά όλες τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών (σ.σ. απροστάτευτα παιδιά, κακοποιημένα, ηλικιωμένους, άπορους, ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ, κ.λπ.).
»Θα είναι ένας νόμος πλαίσιο που θα ορίσει ξανά το ελληνικό προνοιακό κράτος. Από την αρχή», σημείωσε η κ. Φωτίου. «Είμαστε αποφασισμένοι να ξηλώσουμε όλο το προηγούμενο κράτος. Θα ξηλώσουμε το κράτος... της Φρειδερίκης και των επιγόνων της», πρόσθεσε.

http://www.thepressproject.gr/
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου