H Vodafone εξετάζει να μεταφέρει την παγκόσμια έδρα της εκτός Βρετανίας μετά το Brexit

Η εταιρεία έχει αμφιβολίες για το αν θα διατηρήσει ή όχι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Πάντιγκτον του Λονδίνου

Η μία μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρείες που έχουν την έδρα τους στη Βρετανία εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς.
Σύμφωνα με τον Independent, η Vodafone, εξετάζει το αν θα διατηρήσει την παγκόσμια έδρα της στο Λονδίνο μετά την απόφαση για έξοδο από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία έχει αμφιβολίες για το αν θα διατηρήσει ή όχι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Πάντιγκτον του Λονδίνου, σε περίπτωση που η Βρετανία δεν έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
«Παραμένει ασαφές αυτή τη στιγμή ποια από τα θετικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν σε ισχύ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανία από την ΕΕ», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση τους επόμενους μήνες.
Η Vodafone είναι η έβδομη μεγαλύτερη εισηγμένη στο FTSE 100 index, με χρηματιστηριακή αξία άνω των 55 δισ. λιρών και η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξή της, καθώς επέτρεπε την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, κεφαλαίων και εμπορευμάτων, ενώ παρείχε και ένα ενιαίο νομικό πλαίσιο.

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου