Αυλωνίτου: Αξιέπαινα παιδιά οι καταληψίες

"Αξιέπαινα παιδιά" χαρακτήρισε τους καταληψίες κτιρίων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΕλένη Αυλωνίτου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ. 
"Οι καταλήψεις ενός δημόσιου χώρου δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, παντού γίνονται και πολλές φορές υπάρχει και κάποια ανάγκη. Υπάρχει έλλειψη δημοσίου χώρου, καλύπτουν ίσως κάποιες ανάγκες.." είπε η κ. Αυλωνίτου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι καλώς έγιναν οι εκκενώσεις των καταλήψεων
Παράλληλα, η κ.Αυλωνίτου σχολίασε τις δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία δήλωσε ότι ανάμεσα στις καταλήψεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, προτιμά τις καταλήψεις. "Δεν νομίζω ότι τα είπε έτσι. Δεν εξισώνονται αυτά τα δύο. δεν μπαίνουν στο ζύγι. Δεν νομίζω ότι και η ίδια ήθελε να το πει με αυτό τον τρόπο. Είναι άστοχη η δήλωση, αλλά θεωρώ ότι δεν το είπε με αυτό τον τρόπο".
"Το ένα είναι τρομοκρατία και το άλλο καλύπτει κάποιες ανάγκες, παιδιά που αν θέλετε προσπαθούν να βοηθήσουν τους μετανάστες.  Τα παιδιά αυτά, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και λόγω της ανεργίας, έχουν έρθει πιο κοντά. Αν είχαν κάποιο στόχο και κάποια προοπτική θα κοίταζαν τη δουλειά τους. Παρόλα βρίσκονται με τα αισθήματα αλληλεγγύης κοντά στους πρόσφυγες και τους βοηθούν. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την προσπάθεια που κάνουν, την αλληλεγγύη που έχουν. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά αξιέπαινα για αυτό που έκαναν" τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου