ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!!Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

«Ειδική σχέση» μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας «βλέπει» η Καγκελάριος'Αγκελα Μέρκελ, λόγω κυρίως της παρουσίας περισσότερων από τριών εκατομμυρίων πολιτών με τουρκικές ρίζες στη χώρα και εκφράζει την πεποίθηση ότι «αυτό θα παραμείνει έτσι». Επαινεί δε την Τουρκία για την συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σε συνέντευξή της στο δίκτυο εφημερίδων «RedaktionNetzwerk Deutschland», η κυρία Μέρκελ παραδέχεται ότι υπάρχουν απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης, αλλά τονίζει ότι θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Γερμανία.
Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η Καγκελάριος αναφέρει ότι μια καλή σχέση είναι προτιμότερη από μια τεταμένη και εξηγεί ότι σε αυτό το πνεύμα διεξάγει και η ίδια τις συνομιλίες της με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. «Η απόπειρα πραξικοπήματος με πολλά θύματα αποτελεί για την Τουρκία ένα άσχημο σημείο καμπής. Η Τουρκία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, είναι ένας σημαντικός εταίρος. Είναι δε σημαντική και για την επίλυση συγκεκριμένων διενέξεων. Σκέφτομαι ειδικά το δράμα που εκτυλίσσεται στην Συρία. Η Τουρκία έχει υποδεχτεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι έτσι η χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία», δηλώνει η κυρία Μέρκελ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου