Βίτσας: Σε περίεργη κατάσταση η Τουρκία, η Ελλάδα παίρνει μέτρα

«Επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση- δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση αυτήν τη στιγμή- πάντοτε έχεις μία ανησυχία και με αυτήν την έννοια περιμένεις και παίρνεις τα μέτρα σου», παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, για τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αλλάξει η στάση της Τουρκίας απέναντι στη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό. «Είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας να μην αλλάξει, να είναι μία διαδικασία η οποία θα προχωρήσει μέχρι το τέλος. Από κει και πέρα, εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει και αυτά που έχουμε συμφωνήσει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την Τουρκία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τις τελευταίες μέρες δεν σημειώθηκε κάποια αυξημένη ροή προσφύγων στην Ελλάδα».
Όσον αφορά τα αιτήματα ασύλου των οκτώ στρατιωτικών και το αίτημα έκδοσής τους από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Βίτσας σχολίασε: «Η υπόθεση, αφού είναι στη δικαστική οδό, είναι κάτω από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο. Θα παρθούν οι αποφάσεις από τους δικαστές. Άρα, εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά. Πολιτικά, θα έλεγα, αυτό που ευνοεί την Ελλάδα, είναι να λήγουν γρήγορα αυτές οι υποθέσεις και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Βεβαίως, αρκετοί το συνδέουν με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας (για τους πρόσφυγες), και αυτό θα πρέπει να παρθεί υπόψη σε πολιτικό επίπεδο».
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου