Επ’ αόριστον αναβολή στη δίκη Ψυχάρη για το πόθεν έσχες

Οι δικαστές ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα


Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του εκδότη, Σταύρου Ψυχάρη ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες κατ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.
Το Ί Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του ΔΟΛ με το οποίο παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος σε δίκη.
Έτσι, οι δικαστές ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα δεχόμενοι πως σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου