Αυτό είναι το σκυλάκι που πέταξαν οι ιδιοκτήτες του απο τον 3ο όροφο πολυκατοικίας

Άγνωστο παραμένει υπό ποιες συνθήκες ένα σκυλί χθες έπεσε ή κάποιος το έριξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου ενός διαμερίσματος πολυκατοικίας στην οδό Ιεροσολύμων 19-21 στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα. Το σκυλί ράτσας Πίτμπουλ, που επέζησε αφού έσπασαν τα πόδια και τα δόντια του, μεταφέρθηκε χθες από αυτόπτες μάρτυρες στο κτηνιατρείο του Απόστολου Κρομύδα.
Το ζώο παρά την πτώση επέζησε…
Ο κος Κρομύδας ενημέρωσε την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) καθώς για την φροντίδα του τραυματισμένου ζώου χρειαζόταν ορθοπεδικός κτηνίατρος και εκείνος δεν είχε τη δυνατότητα να φροντίσει τα κατάγματα του, αλλά και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων που δήλωσε αναρμόδια αφού το ζώο δεν είναι αδέσποτο.
Το περιστατικό κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Άγιου Παντελεήμονα διερχόμενοι, μεταξύ των οποίων και η Μαρία – Ελένη Μακρή ενώ σήμερα στην ιστοσελίδα www.zougla.gr δημοσιεύτηκε βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο δείχνει την πτώση του ζώου. Εντούτοις σε αυτό δεν φαίνεται το χέρι του δράστη.
Ο Φίλιππος Καραμέτος, που υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ένας άνδρας, που ήταν εκεί και άκουγε τις φωνές του ζώου, τράβηξε το βίντεο – ντοκουμέντο με το κινητό του και το έστειλε ανώνυμα στην ιστοσελίδα τους ενώ αρνείται να καταθέσει στην Αστυνομία λέγοντας ότι φοβάται!
Ο φερόμενος ως δράστης, ο ιδιοκτήτης δηλαδή του διαμερίσματος, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας εντούτοις αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού κανείς δεν δήλωσε ότι τον είδε να πετάει τον σκύλο από το μπαλκόνι ή να τον δέρνει ή να τον κρατάει στα χέρια του γι’ αυτό θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση. Ο κτηνίατρος κ. Κρομύδας εξήγησε χθες στο www.zoosos.gr, πως του είπαν εκείνοι οι οποίοι νοιάστηκαν για το σκυλί ότι στο διαμέρισμα διαμένει ένα ζευγάρι Πολωνών και απ’ ότι έγινε γνωστό οι ενοικιαστές χρωστούν εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ενοίκια στον κάτοχο του ακινήτου.
Χθες ο συγκεκριμένος άνδρας και φερόμενος ως δράστης μπήκε στο σπίτι χωρίς την παρουσία τους για να αλλάξει κλειδαριές. Παραμένει άγνωστο το τι συνέβη εκεί, αν είχε μαζί του κάποιον κλειδαρά, αν ο ίδιος ή άλλος χτύπησε το ζώο, αν το σκυλί επιτέθηκε στον εισβολέα, αν εκείνος κατάφερε να το αρπάξει και να το πετάξει από το μπαλκόνι ή αν ήταν τόσο φιλικό μαζί του που κατάφερε να το πιάσει και να το πετάξει στο κενό. Το σκυλί σύμφωνα με την κα Μακρή, που είναι μεταξύ των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι είδαν την πτώση του ζώου και κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία, είναι ταλαιπωρημένο, έχει ήδη ένα παλιό σπάσιμο, που είχε δέσει στραβά, είναι φανερό ότι το αμελούσαν αυτοί που το είχαν, αφού ήταν και νηστικό.
Αν και θεωρείται απίθανο το σκυλί να ανέβηκε στο πολύ στενό κάγκελο του μπαλκονιού και στη συνέχεια επειδή τρόμαξε να γλίστρησε και να έπεσε στο έδαφος τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ενώ στο βίντεο ακούγονται οι παρευρισκόμενοι που βρίζουν και απειλούν κάποιον.
Για το πως έπεσε το ζώο υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Αν για παράδειγμα το σκυλί ήταν επιθετικό ως προς τον ή τους «εισβολείς», παραμένει άγνωστο το πως αυτός κατάφερε να το πιάσει και να το πετάξει, αφού το σκυλί σκάει στο έδαφος με τα πίσω πόδια.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σκυλί παραμένει για νοσηλεία στο κτηνιατρείο του κ. Κρομύδα και θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στον κτηνίατρο – ορθοπεδικό Φώτη Μάντη. Οι ιδιοκτήτες του σκύλου, που πήγαν στο κτηνιατρείο μετά από πολλές ώρες και δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι έτρεχαν στα νοσοκομεία γι’ αυτό απουσίαζαν, μόλις είδαν το ζώο τους αποποιήθηκαν των ευθυνών τους (!) γιατί πληροφορήθηκαν ότι πρέπει να πληρώσουν το κόστος του ορθοπεδικού χειρουργείου…
Για να καλυφθούν τα έξοδα της νοσηλείας για την επέμβαση που θα χρειαστεί εκείνοι οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για να σωθεί το σκυλί αποφάσισαν να καλύψουν να κάνουν έρανο.

trelokouneli.gr
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου