ΜΟΥΖΑΛΑΣ:OI ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ...ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Οι μετανάστες ήρθαν για να μείνουν στη χώρα μας για αρκετά χρόνια αφού η κυβέρνηση προχωρά

στον τριπλασιασμό του χρόνου ισχύος των χορηγούμενων δελτίων αίτησης ασύλου.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασύλου, θα απαιτηθεί ένας ολόκληρος χρόνος μόνο για την καταγραφή των δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που μαζικά ζητούν να υποβάλουν όσοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια τους τελευταίους μήνες. Για τον λόγο αυτό και σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει τουλάχιστον μια πρώτη καταγραφή κάποιων βασικών προσωπικών στοιχείων προσφύγων και μεταναστών επιστρατεύονται και κινητά κλιμάκια καταγραφής στην ηπειρωτική Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, με βάση τα έως σήμερα δεδομένα των μεταναστευτικών ροών ο εκτιμώμενος αριθμός όσων θα αιτηθούν άσυλο ανέρχεται σε περίπου 50.000 άτομα.
Η κυβέρνηση πλέον παραδέχεται ότι θα χρειαστεί ένας ολόκληρος χρόνος από την απλή καταγραφή των στοιχείων των αιτούντων διεθνή προστασία μέχρι την πλήρη καταγραφή. Και όπως ορίζεται, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία: «Η πλήρης καταγραφή περιλαμβάνει τουλάχιστον τα στοιχεία ταυτότητας, τη χώρα καταγωγής του αιτούντος, το όνομα του πατέρα, της μητέρας, του/της συζύγου και των τέκνων του, βιομετρικά στοιχεία αναγνώρισης, καθώς και σύντομη αναφορά των λόγων για τους οποίους ο αιτών ζητά διεθνή προστασία».
Από εδώ και στο εξής τα δελτία με τα οποία θα εφοδιάζονται οι αιτούντες διεθνή προστασία -εφόσον έχει πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή των απαιτούμενων στοιχείων- θα έχουν διάρκεια έξι μηνών. Στην περίπτωση, όμως, που έχει πραγματοποιηθεί απλή καταγραφή των ελάχιστων απαραίτητων στοιχείων και εκκρεμεί η πλήρης καταγραφή τους, τα χορηγούμενα δελτία θα έχουν διάρκεια ενός έτους.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου