ΒΙΝΤΕΟ:"Κράξιμο" δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ράνια Αντωνοπούλου

Την έντονη αντίδραση δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας προκάλεσε η κίνηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου να αποχωρήσει από τη συνάντηση που είχε προγραμματίσει μαζί τους μόλις 30 λεπτά μετά την έναρξή της.
Το θέμα της συνάντησης ήταν η κοινωφελής εργασία και η εφαρμογή της στους δήμους, ενώ είχαν προσκληθεί όλοι οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 13:00 ωστόσο ξεκίνησε ένα τέταρτο αργότερα αφού αρκετοί από τους δημάρχους καθυστέρησαν.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας τόνισε πως αναγκαστικά θα αποχωρήσει από τη συνάντηση στις 13:45 καθώς έχει προγραμματισμένη πτήση. Η συνάντηση ξεκίνησε με τη Ράνια Αντωνοπούλου να εξηγεί και να δίνει διευκρινήσεις στους δημάρχους για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Όπως τόνισε ήδη οι πρώτοι 17 δήμοι έχουν τη δυνατότητα και ήδη συνεργάζονται με το υπουργείο ενώ τις 2 πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου θα προστεθούν άλλοι 34. Το Σεπτέμβριο όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Παράλληλα η κα Αντωνοπούλου τόνισε πως ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα για τους δήμους που έχουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων το οποίο είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Μετά τις διευκρινήσεις και χωρίς να καταφέρουν οι δήμαρχοι να κάνουν ερωτήσεις στην αναπληρώτρια υπουργό, η κυρία Αντωνοπούλου αποχώρησε προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημάρχων και κυρίως του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του δημάρχου Ηράκλειας Σερρών Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη.

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου