ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Βλάντιμίρ Πούτιν και Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Τετάρτη κατά την οποία συμφώνησαν να συναντηθούν στο μέλλον. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να αρχίσει επαφές με την τουρκική πλευρά για να «αποκατασταθεί η αμοιβαία επωφελής διμερής συνεργασία στο εμπόριο την οικονομία και άλλες σφαίρες».

Σε συμφωνία να αναθερμάνουν την «παγωμένη» διμερή τους σχέση κατέληξαν οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη ρωσική πλευρά να εγείρει την προοπτική άρσης των οικονομικών κυρώσεων που είχε επιβάλει στην Άγκυρα το φθινόπωρο.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Τετάρτη κατά την οποία συμφώνησαν να συναντηθούν στο μέλλον. Ήταν η πρώτη απευθείας συνομιλία τους μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Σουχόι από τουρκικά F-16, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, τον περασμένο Νοέμβριο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο κ. Πούτιν είπε ότι θα δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να αρχίσει επαφές με την τουρκική πλευρά για να «αποκατασταθεί η αμοιβαία επωφελής διμερής συνεργασία στο εμπόριο την οικονομία και άλλες σφαίρες».

Μέρος των ρωσικών κυρώσεων προβλέπει την απαγόρευση πώλησης τουριστικών πακέτων με προορισμό την Τουρκία, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την τουρκική οικονομία, με δεδομένο ότι η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή επισκεπτών για τη γείτονα χώρα, πίσω από τη Γερμανία.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφτηκαν την Τουρκία το 2014. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τουρκικών Αρχών, τον Μάιο οι ρώσοι τουρίστες ήταν κατά 92% λιγότεροι σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Παράλληλα, οι ρωσικές κυρώσεις περιλαμβάνουν μερική απαγόρευση στην εισαγωγή τουρκικών τροφίμων, που έχει επίσης πλήξει την τουρκική οικονομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στα θέματα της διατήρησης της επικοινωνίας και της πραγματοποίησης διμερούς συνάντησης».

Τέλος, ο κ. Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη χτεσινή επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

www.skai.gr
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου