ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό. Η ανυπαρξία χώρου στη Σούδα και η φιλοξενία διπλάσιου αριθμού ατόμου από αυτόν που στην πραγματικότητα μπορεί να υποστηρίξει έστρεψε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην αναζήτηση νέων χώρων κοντά στον καταυλισμό, ώστε να μπορούν να στήσουν τις σκηνές με τις οποίες τους προμηθεύουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Έτσι το πρωί της Κυριακής δεκάδες μετανάστες, παραβίασαν την περίφραξη στο Άνω Πορτέλο του Φρουρίου και άρχιζαν να στήνουν εκεί σκηνές, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Αστυνομίας.
Παρότι η τελευταία προσπάθησε να τους απομακρύνει από το σημείο, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο αφού έστησαν ξανά τις σκηνές λίγη ώρα αργότερα.
Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου που αντιλαμβανόμενη το περιστατικό ειδοποίησε εκ νέου την Αστυνομία ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των σκηνών, την αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου αλλά και την αποκατάσταση της περίφραξης.
Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας συνεργεία του Δήμου με τη συνδρομή της Αστυνομίας ξεκίνησαν την απομάκρυνση των σκηνών αλλά και την αποκατάσταση του χώρου που στο μεταξύ είχε γεμίσει με πλαστικά σκουπίδια και άλλου είδους απορρίμματα. 
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου