ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ!!! ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

«Κωδικός 24 ώρες» είναι το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο με την βοήθεια της τεχνολογίας, των διάφορων βάσεων δεδομένων από τράπεζες, εφορίες αλλά και στοιχείων που θα αντληθούν ακόμα και από εφαρμογές social media (Facebook, Instagram) οι φοροελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του ΣΔΟΕ θα θέσουν στο στόχαστρο 1.800.000 Έλληνες φοροφυγάδες.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής βασικός στόχος του νέου σχεδίου είναι να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα και να περάσει το μήνυμα ότι «ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου».
Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη ετοιμάσει ελεγκτική εφαρμογή η οποία προς το παρόν εφαρμόζεται πιλοτικά και από τον επόμενο μήνα θα τρέξει στην πλήρη της μορφή. Οι ελεγκτές θα πληκτρολογούν ένα ΑΜΦ και μέσα σε 24 ώρες το ίδιο το σύστημα, χωρίς παρέμβαση, θα αντλεί στοιχεία και θα βγάζει ένα μήνυμα: να συνεχιστεί ή όχι ο φορολογικός έλεγχος.
Ο ελεγκτής δεν θα περιορίζεται μόνο στα στοιχεία του συστήματος αλλά θα μπορεί να μπει στο προφίλ του φορολογούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αντλήσει στοιχεία για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν φαίνονται στα επίσημα αρχεία του κράτους. Η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα στοιχεία του φορολογούμενου.

ΝΕWSBEAST
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου