Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη ανακοίνωσε ο Γ.Μουζάλας

Σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο παρουσία του Γιάννη Μουζάλα, του Περιφερειάρχη, δημάρχων και βουλευτών της Κρήτης, με την άφιξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ηράκλειο να φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την εμπλοκή του νησιού στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε πως μετά την τουριστική περίοδο και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο θα δημιουργηθούν hot spot ή όπως τα ονόμασε ο υπουργός camp φιλοξενίας προσφύγων και στην Κρήτη.
Η δημιουργία των camp θα γίνει στο πλαίσιο της β' φάσης του σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Τα camp σύμφωνα με τον υπουργό θα είναι απόλυτα οργανωμένα, και οι πρόφυγες θα φιλοξενηθούν σε μικρά σπιτάκια και όχι σκηνές, ενώ θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση ,εκπαίδευση και ενασχόληση των παιδιών.
Παράλληλα ο κ. Μουζάλας τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μελέτη για την φύλαξη των camp ενώ τόνισε πως "βασική αρχή της κυβέρνησης είναι τα δικαιώματα των πολιτών να ισορροπούν με τα δικαιώματα των ντόπιων".
Οι 2.000 περίπου πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στο νησί στα τέλη Νοεμβρίου.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου