Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για διέγερση ελληνικών ρηγμάτων

Σκορδίλης: Αφορμή προβληματισμού για να βελτιώσουμε την αντισεισμική μας πολιτική

Απόλυτα καθησυχαστικός πως ο ισχυρός σεισμός της Ιταλίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, λόγω απόστασης και λόγω μεγέθους, να προκαλέσει διέγερση των ρηγμάτων στην Ελλάδα εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.
«Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι σεισμός όχι ιδιαίτερα μεγάλος για να προκαλέσει διέγερση. Είναι 850 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και αυτές οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να μας επηρεάσει ένας σεισμός. Μπορούμε να είμαστε κατηγορηματικοί πως δεν μπορεί να υπάρξει διέγερση των ελληνικών ρηγμάτων» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σκορδίλης.
«Οι σεισμοί που γίνονται στις γύρω χώρες μας κρατούν σε εγρήγορση. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα, σε σχέση με την Ιταλία έχουμε πιο υψηλή σεισμικότητα στην Ελλάδα. Τέτοιοι σεισμοί θα πρέπει να αποτελούν αφορμή προβληματισμού για να βελτιώσουμε την αντισεισμική μας πολιτική» πρόσθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ.

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου