Σόιμπλε: Δεν φταίνε οι Γερμανοί για προβλήματα της Ελλάδας

Τι δήλωσε από την γερμανική τηλεόραση


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βολφγκανκ Σόιμπλε, επανέλαβε ακόμη ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των δεσμεύσεων, προκειμένου τα κράτη-μέλη να προχωρούν προς τα εμπρός, όπως η Γερμανία, ενώ άσκησε κριτική στον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για τις δηλώσεις του στην Αθήνα.
«Το πρόβλημα δεν είναι οι συνταγές, αλλά το ότι δεν εφαρμόζεται και αυτό μέχρι πρόσφατα το λέγαμε όλοι - και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες, δεν φταίνε οι κανόνες, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται. Δεν έχουμε έλλειμμα από χρέη, ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Συμπλήρωσε ότι το έλλειμμα αφορά την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις διοικητικές δυνατότητες και αυτό πρέπει αναλόγως να διευθετηθεί.
«Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με το να πληρώνουν άλλοι, διότι, αυτό που είπε ο κ. Γκάμπριελ στους ανθρώπους στην Αθήνα, ότι οι Γερμανοί ευθύνονται για τα ελληνικά προβλήματα, αυτό πραγματικά δεν μπορεί να το εννοούσε στα σοβαρά», κατέληξε.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου