ΒΙΝΤΕΟ:Ο Φίλης o τροφαντος με t-shirt και καπελάκι για διακοπές στην Καλαμάτα μιλαει για τις αλλαγες στην παιδεια!!!

Για ολιγοήμερες διακοπές στην Καλαμάτα βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας ΝίκοςΦίλης. Μάλιστα, την Κυριακή το μεσημέρι, σε παραλιακό καφέ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Ελευθερία". Όπως βλέπετε ήταν ιδιαίτερα χαλαρός, φορώντας t-shirt και καπέλο τζόκεϋ. 
Ο κ. Φίλης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πόλη και δήλωσε χαρούμενος από την ανοδική τουριστική πορεία του τόπου, που όπως είπε διαπίστωσε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός έρχεται στην πόλη, καθώς έχει γνωστούς και είναι από τους αγαπημένους του προορισμούς.


Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις βάσεις που αναμένονται και είπε πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα σημειώσουν πτώση ή άνοδο, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει η σύγκριση, αφού με το νέο σύστημα οι εξετάσεις έγιναν σε τέσσερα μόνο μαθήματα και δεν υπάρχει η προφορική βαθμολογία.
Όσον αφορά στις επικείμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, είπε για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: "Δεν θα γίνει φέτος, δεν βιαζόμαστε, θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για το θέμα αυτό. Αφορά όλες τις οικογένειες και τα παιδιά". Επανέλαβε πως θα προσληφθούν 20.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τόνισε ότι και φέτος θα εργαστούν στην εκπαίδευση όσοι αναπληρωτές απασχολήθηκαν και πέρυσι, καθώς είναι αναγκαίοι, παρά το γεγονός πως μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας.
Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είπε πως όλοι οι μαθητές θα έχουν 6 ώρες μάθημα καθημερινά και στη συνέχεια τα παιδιά όσων γονέων πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούν να κάθονται μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Στο γυμνάσιο θα γίνονται μόνο δύο 7ωρα, λιγότερες εξετάσεις και θα υπάρχει περισσότερος ωφέλιμος διδακτικός χρόνος όλη τη χρονιά.

ΕΝΙΚΟS.GR
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου