ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ..."Ομάδα Προσφύγων" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο θα αγωνιστεί η "Ομάδα Προσφύγων", αποτελούμενη από δέκα αθλητές από Νότιο Σουδάν, Συρία, ΛΔ Κονγκό και Αιθιοπία.

ΤΟ δράμα των προσφύγων δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ούτε φυσικά τον κόσμο του αθλητισμού. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, θα κάνει την εμφάνισή της μια ομάδα διαφορετική από τις άλλες. Είναι η "ομάδα προσφύγων", αποτελούμενη από δέκα αθλητές και αθλήτριες από τέσσερις χώρες (Νότιο Σουδάν, Συρία, ΛΔ Κονγκό και Αιθιοπία), η οποία θα αγωνιστεί υπό την Ολυμπιακή σημαία.
Τη συμμετοχή της "Ομάδας Προσφύγων" στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο (5-21) στο Ρίο Ντε Zανέιρο της Βραζιλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 10 πρόσφυγες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 12 παράγοντες και θα αγωνιστούν υπό την Ολυμπιακή σημαία. Η τελική επιλογή έγινε μεταξύ της αρχικής λίστα 43 αθλητών και αθλητριών.
Είναι πέντε αθλητές από το Νότιο Σουδάν, δύο από τη Συρία, δύο από τη ΛΔ Κονγκό και ένας από την Αιθιοπία. Οι έξι εξ αυτών είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, το τζούντο και το στίβο.



Η "ομάδα των προσφύγων" θα στεγαστεί στο χωριό των αθλητών μαζί με όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες και θα μπει προτελευταία στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, μπροστά από αυτήν της "οικοδέσποινας" Βραζιλίας.
Τα μέλη της προσφυγικής ομάδας που ανακοινώθηκαν από τη ΔΟΕ είναι οι εξής:
Ραμί Ανίς, 25 ετών, Συρία, κολύμβηση (100μ. πεταλούδα)
Γιούσα Μαρντίνι, 18 ετών, Συρία, κολύμβηση (200μ. ελεύθερο)
Πάουλο Λοκόρο, 24 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (1500μ)
Γιόνας Κίντε, 36 ετών, Αιθιοπία, στίβος (μαραθώνιος)
Ιέτς Πουρ Μπιέλ, 21 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (800μ.)
Τζέιμς Νιάνγκ Τσεντσένγκ, 28 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (800μ.)
Αντζελίνα Λόχαλιτ, 21 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (1500μ.)
Ρόουζ Λόκονιεν, 23 ετών, Νότιο Σουδάν, στίβος (800μ.)
Ποπόλε Μισένγκα, 24 ετών, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο
Μπουκάσα Μαμπίκα, 28 ετών, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τζούντο

Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου