Λέσβος: Σφραγίστηκε απο την αστυνομια ξενοδοχείο Βρετανών για πρόσφυγες-αντιδραση απο ΜΚΟ

Στη σφράγιση του ξενοδοχείου «Ελπίς» στην τουριστική παραλία της Εφταλούς στον Μόλυβο (Μήθυμνα) προέβη το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Βορείου Αιγαίου με τη συνδρομή αστυνομικών. 

Το ξενοδοχείο, που παρέμενε επί χρόνια κλειστό, είχε ενοικιασθεί και επισκευασθεί από οικογένεια Άγγλων που ζει στον Μόλυβο μέσω ευρωπαϊκών χορηγιών, και σχεδιαζόταν να λειτουργήσει ως «παραλιακό καταφύγιο για πρόσφυγες» με την επωνυμία «Hope Centre».

Ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας κατά τη διαδικασία της σφράγισης, καθώς τις προηγούμενες μέρες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ από τη μία μελών της οικογένειας των Άγγλων και υποστηρικτών τους, κυρίως μελών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αλληλέγγυων πολιτών, και από την άλλη πολιτών κατοίκων του Μολύβου και επιχειρηματιών στην περιοχή.

Έξω από το ξενοδοχείο που σφραγιζόταν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 150 άτομα, τα οποία, όπως δήλωσαν, «προστάτευαν από την ασυδοσία των ΜΚΟ τα στελέχη του ΕΟΤ να κάνουν τη δουλειά τους».

«Διαδηλώνουμε τη βούληση των κατοίκων του Μολύβου να προστατευθούν οι πρόσφυγες από τη βουλιμία των ΜΚΟ, αλλά και να προστατευθεί η τοπική οικονομία» έλεγαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Πέτρας και Μολύβου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που οργάνωσαν τη συγκέντρωση.

Από την άλλη μεριά, περί τα 10 άτομα ήταν η παρουσία της οικογένειας των Άγγλων και μελών ΜΚΟ που παρακολούθησαν από μακριά τη διαδικασία της σφράγισης.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου